|
Post by duchodce on Dec 29, 2020 13:50:50 GMT 1
Tak pro zacatek par obecnych veci: 1. Hlavni hrac(HH) nese barvu. 1.obrance(1O) ma A + nejakou vyssi, nez vynesena. Nesmi dat A, ale cekat na X. Jedina vyjimka je, hraje-li se 100 a moje A je ctvrta desitka. 2.obrance(2O) to ma jednodussi, protoze uz vidi, jestli spoluhrac dal X nebo ne. Presto program klidne zahraje takto: HH kule spodek, 1O kule svrsek, 2O ma AK a da A. 2. Nikdy si nesmim nechat plonk X (jsou jedine vyjimky, kdyz nesu). Casto vidim napr. obrance ma 2 trumfy Q,X. Klidne si odehraje Q a necha si plonk X a to i tehdy, kdyz se o ni neboji, tzn. ze HH jeste nedal kartu a teoreticky by mu ji mohl prebit. 3. Je zcela nesmyslne si odehravat plonk A. HH ma krome trumfu napr. A zelene, K,Q,7,8 kule. Odehraje si A zelene a teprve pak nese kule a tzv. "dobirak" je pryc. 4. Je zcela absurdni hlasit 107 proti. Neznam pocitani, kdy by se to vyplatilo. Staci 7. 5. Jeste ke statistice. Je pocitana uplne spatne. I kdyz pocitate jen hry, ktere byly odehrany, tak to nesedi. U betla a durcha je vsak "odehranost" zbytecna uplne. Ta ma smysl maximalne u obycejne hry a schvalene sedmy.
Snad pro zacatek staci. Pozdeji muzeme probirat dalsi chyby. Muzete me kontaktovat na jkocna@volny.cz
|
|
|
Post by duchodce on Dec 29, 2020 18:05:34 GMT 1
Odeslat se mi to nepovedlo, ale mam zkopirovany png file. Kdyz mi poslete mail na adresu, kterou jsem psal, tak poslu png file s komentarem.
|
|
|
Post by Banan on Jul 21, 2021 17:26:49 GMT 1
Zdravim, je zopar veci ktore ma v hre trapia
1) Mam odohranych niekolko 1000 hier ale ani raz som nevidel AI hlasit kilo. Nahoda alebo je niekde chyba? 2) Uvital by som moznost uplne vypnut pocitanie nad 100/pod 100. 1 stastne rozdanie v cervenej a skore sa totalne zmeni. 3) AI dost riskuje betla a obvykle ho prehra. Podla statistik obidvaja AI hraci maju zhodne po 37% uspesnost. 4) Po vynose nizkou kartou nasledujuci hrac vzdy bije esom aj ked ma inu moznost. Je toto z herneho hladiska vhodne? Skoro vzdy kopu berie tromfom posledny hrac.
|
|
|
Post by Tomáš Němec on Jul 21, 2021 17:37:59 GMT 1
Dobrý den, děkuji za dotazy
1) To je rozhodně divné, AI kilo hlásí 2) Tady neplánuji změny 3) Často se jedná o utíkáčky. Zkuste zvolit v nastavení AI - Betl - Práh pro utíkáček: Žádný a měl by hrát betly míň 4) Na toto nemůžu reagovat, potřebuju nutně konrétní hru.
Pokud mi pošlete libovolnou hru přes tlačítko @ ve hře i s dotazem, budu schopen vše zodpovědět. Skrze toto tlačítko mi odešlete konkrétní hru spolu s vaším nastavením na adresu mariasek.app@gmail.com
Nejen to, toto je jediný způsob jak mi můžete pomoci opravit chybu v algoritmu. Proto jsem za takové příspěvky nesmírně vděčný.
|
|
|
Post by Banan on Jul 21, 2021 19:47:02 GMT 1
Odoslal som cez aplikaciu poslednu hru, kde tak bolo odohrane. Nehovorim, ze ide o chybu, taky dobry mariasista nie som. Ale chcel by som vediet hernu logiku za tymto spravanim, ci sa to oplati vyuzit aj so zivymi hracmi v krcme. Podla pozorovani z hier mi vychadza ze v 3 z 5 takych situacii je eso prebite tromfom. Kilo stale nie je, v statistikach AI svietia nuly. 107 AI hrava normalne.
|
|
|
Post by Tomáš Němec on Jul 22, 2021 5:27:31 GMT 1
Bohužel mi žádná okomentovaná hra od nikoho včera nepřišla. Aby se hra odeslala musíte být zároveň připojený k internetu.
|
|
|
Post by Looogr on Feb 28, 2023 14:37:07 GMT 1
Nedostatek: při hře Betl nebo Durch a vzíti talónu od protihráče, karty zaskočí do "ruky" a samy se zařadí, to vše hodně rychle. Návrh: šlo by karty vzaté z talónu zařadit až "ručně"? Tak abych měl přehled o shozených kartách spoluhráčem a čas k přemýšlení. (třeba by se karty mohly jemně zasunout na správnou pozici a po klepnutí na ně až by se zařadily do ruky) - pointa je v tom, že mám pak jasný přehled, které karty mi spoluhráč shodil, což je i důležité pro můj výjezd (měním výjezdy podle typu karet, které dostanu od spoluhráče do talónu)
|
|
loogr
New Member
|
Post by loogr on Mar 2, 2023 11:29:36 GMT 1
Měl bych ještě dotaz, jakým způsobem se počítá ostrá ve shozu. Platí tady, že pokud spoluhráč nebo já vyjede esem v barvě ostré desítky ve shozu, tak se Eso počítá nám i pokud protihráč sebral Eso trumfem? A nebo je naše jen ostrá desítka ve shozu a eso té samé barvy dle toho, kdo ho uhraje?
|
|
|
Post by Tomáš Němec on Mar 6, 2023 17:52:47 GMT 1
Ostrá desítka v talonu se automaticky počítá obraně, ale eso pokud není v talonu je toho kdo získá štych - ve vašem příkladě tedy eso připadne aktérovi. Na konci hry můžete kliknout na tlačítko "Průběh hry" - uvidíte kdo měl jaké karty i všechny štychy. Zeleně obarvené karty jsou body pro vás a červeně obarvené karty jsou body pro soupeře (platí ať hrajete sám nebo v obraně).
|
|
|
Post by Vojtech Petr on Mar 9, 2023 13:13:13 GMT 1
Online verze na hru s kamarády na dálku bude?
|
|
|
Post by Tomáš Němec on Mar 12, 2023 9:18:19 GMT 1
Momentálně jí nechystám, přestože technologický prototyp jsem napsal před několika lety. O server by se někdo musel neustále starat a nikoho takového nemám.
|
|
|
Post by Jan Červák on May 31, 2023 12:01:42 GMT 1
Dobrý den, díky za mariáš pro iOS!
Přidejte prosím informaci o složení balíčku po hře a hrubou informaci o sejmutí + možnost sejmutí balíčku, pokud je hráč v takové pozici.
Inspirace: konkurenční mariáš pro Android (autor xiix), který jsem na starém telefonu hrával, takovou možnost má.
Děkuji, jč.
|
|
|
Post by Procházka Jiří on Oct 13, 2024 10:34:29 GMT 1
Dobrý den, po poslední aktualizaci (cca 10.10.2024) hra nejde spustit.
S pozdravem Špacír
|
|
|
Post by Jiri Klusal on Oct 16, 2024 20:37:29 GMT 1
U "pocitani penez u kila" jsou ted moznosti "scitat" a "nasobit". Uvital bych jeste variantu "nepocitat", kdy je proste fixni cena stovky a je uplne jedno jak moc nad sto se uhralo. A ano - ac to obcas hraje trosku "nelidsky", tak je to skvela aplikace! Take bych ocenil. Hru nebo sedmu hraji pouze RE. At nehraji teoreticke hry, ale muzu si spocitat, na co mam, a na co nemam. Nekdy ma hrac proste stesti na karty a zahraje hodne pres sto. A penizky jen litaji. Kdyz pak v realu hrajem bez pocitani nad 100, tak aspon ma clovek podchycene okrajove scenare. Je pak vic odpovidajici, kdyz nakonec sectes penezni vyhru/prohru, kdo vyhral
|
|
|
Post by Tomáš Němec on Oct 17, 2024 18:06:48 GMT 1
Vzhledem k tomu, že tuto volbu chtělo v minulosti více lidí, tak do příští verze tuto možnost přidám.
Nová volba bude "Počítání peněz u kila: Fixní"
|
|